Školní odborné soutěže
Odborné školní soutěže mají dlouholetou tradici. Dříve pod názvem O pohár (Městské části Prahy 10 nebo hlavního města Prahy). Nad soutěžemi mají záštity: Hlavní město Praha, Asociace kuchařů a cukrářů ČR, Městská část Praha 10. Vítězové získávají hodnotné ceny, včetně poháru a diplomu. Soutěže probíhají pro žáky v oborech kuchař - číšník a cukrář. Každá soutěž má svoje téma. Například k výročí založení 100 let státnosti České republiky, žáci oboru číšník míchali nápoj na téma: "Míchané nápoje v českém pojetí", žáci oboru kuchař soutěžili na téma "Zapomenuté české lahůky - příprava tradičních chlebíčků", a žáci oboru cukrář měli téma "Dort republiky". V předešlých ročnících byly témata: Svatý Valentýn, Pokrm ze pstruha, Není burger jako burger, Můj nápoj má příběh, Vymysli z müsli, Slavnostní výrobek k výročí školy, Vánoce našich babiček, Staročeský pokrm, a další
Výrobky žáků hodnotí členové hodnotící komise, která se skládá z řad odborníků. Například:
Pro obor kuchař:
Ondřej Slanina (předseda) – šéfkuchař, Chateau St. Havel, Praha
Jan Horký – šéfkuchař, Francouzská a Plzeňská restaurace Obecní dům, Praha
Marek Fichtner - šéfkuchař hotelu Augustine
Marek Raditsch - hlavní šéfkuchař v prestižní skupině pražských restaurací Kampa Group
Miroslav Kalina -
Roman Paulus - šéfkuchař hotelu Radisson Blu Alcron
Jaroslav Sapík - propagátor české kuchyně, majitel Restaurace U Sapíků
Martin Jiskra – šéfkuchař, Club Restaurant Chagalls, Praha
Ondřej Koráb – absolvent, šéfkuchař, restaurace Le Grill hotelu The Mark
Tomáš Zumr – obchodní ředitel pro východní Evropu firmy RATIONAL
Roith JIří - zakladatel vzdělávacího projektu Kulinářské umění,
Pavel Zítko – zástupce šéfkuchaře hotelu Clarion Congress Praha
Petr Procházka – šéfkuchař hotelu Clarion City
Petr Řepásek – šéfkuchař Malostranská Beseda
Douša Přemysl - absolvent školy SOU U Krbu, šéfkuchař Sokolovna Průhonice
Pro obor cukrář:
Jaroslava Stejskalová (předseda) – nositelka ocenění Kříže sv. Vavřince 2001, nositelka Zlaté medaile M. D. Rettigové 1997
Pavlína Berziová - vice prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR pro cukrářskou sekci, Certifikovaná komisařka AKC ČR pro obor cukrář, předseda odborné komise soutěže Gastro Junior a dalších soutěží pořádaných pod hlavičkou AKC ČR, lektorka odborných seminářů
Buchal František - cukrář a majitel cukrářské výrobny
Karolína Kocincová – absolventka naší školy, lektorka modelování karamelu a zpracování čokolády, šéfcukrářka, Hotel The Mark
Adéla Hostášková – absolventka naší školy, šéfcukrářka, restaurace Oblaca – Žižkovská věž
Vladimír Krofta – šéfcukrář hotelu Corinthia Praha
Martin Polanecký – šéfcukrář a jednatel cukrářství Viktoria Praha
Pro obor číšník:
Václav Jahn - Šéfbarman /assistent manager of La Casa de la Havana vieja
Zdeněk Javorský - barman a generální manager vzdělávacího střediska barmanů v Mariánských lázních
Bc. Radim Janoušek - barový institut Bar High
Klára Marvanová – Restaurant manager Clarion Congress hotel Prague
Eva Šimrová – Autograph Collection F+B hotel Boscolo